Csányi Edina

Telefon: +36 30 747 8917

E mail: edina.csanyi@gmail.com

Cím: 6723 Szeged

Szüleim az első pillanattól kezdve támogatták lovas hóbortjaimat, bár utólag bevallva sokáig azt hitték, majd kinövöm. De nem így lett és mára a western stílusú lovaglás elkötelezett híveivé váltunk mindannyian.

Sok szép hónapot-évet töltöttek el a pálya mellett izgulva értem és lovaimért versenyeken. A támogató családi háttér és a kemény munka meghozta gyümölcsét és a sok eredményt.

„Nyugdíjazott” lovaink aztán hosszú éveken át tanítottak egyaránt felnőtteket és gyermekeket a lovak és a lovaglás szeretetére. Mára terápiás lovakként segítik a gyermekek fejlődését, kancáink pedig folyamatos tenyésztésben állnak.

A western stílusú lovaglással egyidőben szerettem bele a Quarter horse fajtába. Diplomamunkám témája a fajta vonaltenyésztésének vizsgálata volt, így mélyre ástam magam a fajta történetét illetően. 2006-ban fél évet töltöttem Kanadában profi tréner és állatorvos mellett segédként az AQHA egy ösztöndíját elnyervén, amelynek köszönhetően a kötődés a Quarter horse irányába csak fokozódott. Importáltunk foundation vonalú tenyészállatokat az Egyesült Államokból és Franciaországból, és egyben megalkottuk mottónkat is:

 

"Vigyen egy kis színt a tenyészetébe!"