HÍREK

HÍREK

2019. április 22. 

 

Március 30-án Dash kancánk egy gyönyörű kanca csikónak adott életet, aki színteszt alapján homozigóta lett a fekete és a pezsgő génekre, elsőként Magyarországon! Jelenleg ő az első és egyedüli homozigóta pezsgő Quarter horse Magyarországon! Ez azt jelenti, hogy mindig tovább fogja örökíteni a különleges amber champagne színét (pej alapon pezsgő), a méntől függően ez módosulhat még krém,fakó, splash, stb. génekkel. Regisztrációja folyamatban: Cowboys First Kizz. :)

Az oldala is hamarosan elkészül.

 

Május 1-én Darling, majd május 14-én Moonie következik az ellési sorban.

2019. április 25. 

 

Elkészült Izzy oldala:<< Izzy >>

Illetve krissítettük Kancák oldalunkat is, mert Kat és lánya tavaly télen új gazdájához került a napfényes Mallorcara.

Legújabb tagunk pedig Kernow Icicle, aki Dash kancánk apai féltestvére, egyenese Angliából. Ő jelenleg még Németországban tartózkodik termékenyítés céljából, előreláthatólag május végén jön haza hozzánk.

2019. április 26. 

 

Az alábbi oldalon tudják nyomon követni idei csikóink megszületését és származását: <<2019-es csikóink >>

2019. május 25. 

 

Május 3-án reggel Darling kancánk egy meglepetéssel várt minket a legelőn, egy formás pej kancacsikónak adott életet. Splash-re teszteljük, mert négy lábán kesely és széles hókája van, így van rá esély, hogy örökölte az apjától. :) Holly oldala: Cowboys Holly Gun

 

Moonie vérszemet kapott a sok csikótól, és 1 héttel a kiírt dátuma előtt, május 7-én egy nagyon erős, csontos, nagyon korrekt felépítésű szintén kancacsikót hozott a világra, szintén pej színben, de gyönyörű lámpással, négy kesely lábbal, kék szemekkel. Első látásra szerelem lett! Luna oldala: Honeys Got A Gun

2019. július 7. 

 

4 kancánk közül 3 már vemhes jövőre, a párosításokról itt olvashatnak bővebben: < < Csikók 2020 > >

 

2019. október 6. 

 

Izzy (Hickorys Royal Kizz x Kernow Dash It, 2019 amber champagne kanca csikó) új élete Németországban, új gazdájánál folytatódik, kívánunk sok szép együtt töltött napot, évet nekik! :)

 

Holly (Dunit Smoking x Darling Champagne Mgr) színe egyre érdekesebbé válik, pej lovaknál a tűzöttség nagyon ritka, ennyire extrém módon pedig (gyakorlatilag hófehér farok és sörény) arra enged következtetni, hogy a silver gén is jelen lehet az esetében. Így leteszteltetjük, hogy biztosra menjünk. Akármi is okozza - a tűzöttség vagy a silver gén - nagyon ritka és nagyo szép jelenség. :)

2019. december 8. 

 

Darling ELKELT és az áporkai Rainbow Ranch-en éli további életét. Darling vemhes All Eyes On Us méntől. Köszönjük a bizalmat, könnyű ellést és egészséges csikót kívánunk jövőre!

 

Holly (Dunit Smoking x Darling Champagne Mgr) sajnos nem eladó innentől - úgy döntöttünk ő is és Luna is (Big Gun To Trash x Genuine Honey Moon) velünk maradnak.

 

A méneket a tavaszi fedeztetésre megtaláltuk, kiválasztottuk, lefoglaltuk. :) Részletek később!