HÍREK

2021. február 14. 

 

Mindkettő 2020-as kanca csikónk remek gazdára talált az ősz folyamán. Bonnie (Dreaminbout Gangstas) októberben utazott Hollandiába, Fiona (Flamboyant Ice) pedig február 15-én fog Svájcba. Kívánunk mindkettőnek sikeres életet! A két eddig legkíváncsibb, legemberközpontúbb kiscsikónk volt, nehéz szívvel engedtük el őket, de közben büszkeséggel is töltött el minket, hogy szuper helyre mennek, ahol szeretettel várták őket!

Ősszel egy nagyon régi álmunk vált valóra, mikor megtaláltuk azt a méncsikót, amelyet évek óta kerestünk, hogy majdan kis tenyészetünk alapjává váljon. Hosszú egyezkedés, levélváltások előzték meg a döntést, de már az első pillanatban éreztük, hogy itt lesz az új otthona... Saját oldala készülőben, frissebb fotók a hétvégén, de íme Dusty, a ménesünk jövőbeni feje. :-) (jelenleg még legalul áll a rangsorban :-D ):

 

https://www.allbreedpedigree.com/dunit+in+steeldust

 

6 panel negatív, EE DD genetikájú grullo Quarter horse, magas foundation vonalú méncsikó. Krém tesztje folyamatban.

2021. augusztus 24. 

 

Moonie egy erős fekete méncsikónak adott életet március 23-án, aki a keresztségben a Nawal nevet kapta - hindu eredettel bír, és jelentése "telihold". Saját oldala készülőben. Színtesztje alapján homozigóta fekete, tehát sárga alapú utódja sosem lehet (sárga, red roan, red dun, palomino, stb.)
2021. október 3. 

 

Idei párosításaink és a várható ellések oldala elkészült: << Katt ide >>

 

 

Szeptember elsején nehéz és fájdalmas búcsút kellett vennünk öreg heréltünktől, Cross-tól. 27 és fél évet élt, ebből 22-őt töltött velünk, megannyi emléket hagyva maga után. Hiányzol Öreg, légy újra fiatal és erős az égi legelőkön!