A Családról

 

Családunk 1993 óta tart lovakat.

A történet egy kis tarka póni megvásárlásával kezdődött egy 12 éves kislánynak…nekem. Ő volt a tanulópénz. Aztán idővel a lovak száma és képzettsége is pozitív irányba változott, így jelen pillanatban 4 ló boldog tulajdonosai vagyunk.

A családi építőipari múltat és „hagyományokat” felrúgva az akkori Pannon Agrártudományi Egyetemre jelentkeztem és állattenyésztő mérnökként diplomáztam 2003-ban.

A western stílusú lovaglással egyidőben szerettem bele a Quarter horse fajtába. Diplomamunkám témája a fajta vonaltenyésztésének vizsgálata volt, így mélyre ástam magam a fajta történetét illetően. 2006-ban fél évet töltöttem Kanadában profi tréner és állatorvos mellett segédként az AQHA egy ösztöndíját elnyervén, amelynek köszönhetően a kötődés a Quarter horse irányába csak fokozódott. Importáltunk foundation vonalú tenyészállatokat az Egyesült Államokból és Európa számos országából, és egyben megalkottuk mottónkat is: "Vigyen egy kis színt a tenyészetébe!"

Legfrissebb híreink

Csányi Edina

2021. október 3. 

 

Idei párosításaink és a várható ellések oldala elkészült: << Katt ide >>

 

 

Szeptember elsején nehéz és fájdalmas búcsút kellett vennünk öreg heréltünktől, Cross-tól. 27 és fél évet élt, ebből 22-őt töltött velünk, megannyi emléket hagyva maga után. Hiányzol Öreg, légy újra fiatal és erős az égi legelőkön!