A Családról

 

Családunk 1993 óta tart lovakat.

A történet egy kis tarka póni megvásárlásával kezdődött egy 12 éves kislánynak…nekem. Ő volt a tanulópénz. Aztán idővel a lovak száma és képzettsége is pozitív irányba változott, így jelen pillanatban 4 ló boldog tulajdonosai vagyunk.

A családi építőipari múltat és „hagyományokat” felrúgva az akkori Pannon Agrártudományi Egyetemre jelentkeztem és állattenyésztő mérnökként diplomáztam 2003-ban.

A western stílusú lovaglással egyidőben szerettem bele a Quarter horse fajtába. Diplomamunkám témája a fajta vonaltenyésztésének vizsgálata volt, így mélyre ástam magam a fajta történetét illetően. 2006-ban fél évet töltöttem Kanadában profi tréner és állatorvos mellett segédként az AQHA egy ösztöndíját elnyervén, amelynek köszönhetően a kötődés a Quarter horse irányába csak fokozódott. Importáltunk foundation vonalú tenyészállatokat az Egyesült Államokból és Európa számos országából, és egyben megalkottuk mottónkat is: "Vigyen egy kis színt a tenyészetébe!"

Legfrissebb híreink

Csányi Edina

2021. február 14. 

 

Mindkettő 2020-as kanca csikónk remek gazdára talált az ősz folyamán. Bonnie (Dreaminbout Gangstas) októberben utazott Hollandiába, Fiona (Flaboyant Ice) pedig február 15-én fog Svájcba. Kívánunk mindkettőnek sikeres életet! A két eddig legkíváncsibb, legemberközpontúbb kiscsikónk volt, nehéz szívvel engedtük el őket, de közben büszkeséggel is töltött el minket, hogy remek helyre mennek, ahol szeretettel várták őket!

Ősszel egy nagyon régi álmunk vált valóra, mikor megtaláltuk azt a méncsikót, amelyet évek óta kerestünk, hogy majdan kis tenyészetünk alapjává váljon. Hosszú egyezkedés, levélváltások előzték meg a döntést, de már az első pillanatban éreztük, hogy itt lesz az új otthona... Saját oldala készülőben, frissebb fotók a hétvégén, de íme Dusty, a ménesünk jövőbeni feje. :-) (jelenleg még legalul áll a rangsorban :-D ):

 

https://www.allbreedpedigree.com/dunit+in+steeldust

 

6 panel negatív, EE DD genetikájú grullo Quarter horse, magad foundation vonalú méncsikó. Krém tesztje folyamatban.