A Családról

 

Családunk 1993 óta tart lovakat.

A történet egy kis tarka póni megvásárlásával kezdődött egy 12 éves kislánynak…nekem. Ő volt a tanulópénz. Aztán idővel a lovak száma és képzettsége is pozitív irányba változott, így jelen pillanatban 4 ló boldog tulajdonosai vagyunk.

A családi építőipari múltat és „hagyományokat” felrúgva az akkori Pannon Agrártudományi Egyetemre jelentkeztem és állattenyésztő mérnökként diplomáztam 2003-ban.

A western stílusú lovaglással egyidőben szerettem bele a Quarter horse fajtába. Diplomamunkám témája a fajta vonaltenyésztésének vizsgálata volt, így mélyre ástam magam a fajta történetét illetően. 2006-ban fél évet töltöttem Kanadában profi tréner és állatorvos mellett segédként az AQHA egy ösztöndíját elnyervén, amelynek köszönhetően a kötődés a Quarter horse irányába csak fokozódott. Importáltunk foundation vonalú tenyészállatokat az Egyesült Államokból és Franciaországból, és egyben megalkottuk mottónkat is: "Vigyen egy kis színt a tenyészetébe!"

A Tanyáról

Egy véletlen lehetőség folytán jutottunk hozzá ahhoz a területhez, amely ma a falu és a környék egyetlen western lovaglással foglalkozó helye lett. 

Legfrissebb híreink
  •  2017. február 11. 

Visszatértünk! A legtöbb oldalunk frissítve!

Csányi Edina